Theater

De Grote Stilte in samenwerking met HKU

De Grote Stilte in samenwerking met HKU

‘De Grote Stilte’ is het resultaat van een derdejaars interdisciplinair project waarin een script dat in eerste instantie voor theater werd geschreven omgezet is naar een digitale, speelbare voorstelling waarin de gebruiker de hoofdrol speelt.

Het project is een initiatief van Robin Krijgsman (IPD3) en Sharona Maguette Diop (WRI3) en begon met het plan om een avondvullend theaterstuk te maken. Het script lag er, scènes waren klaar, vormgevers waren bezig en spelers gestart. Doordat dit (i.v.m. Covid-19) ineens niet meer kon, is besloten het volledig over een andere boeg te gooien en is er een nieuw onderzoek naar een ander product gestart. ‘Hoe kunnen wij vanuit een theater script een digitale ervaring maken? Met extra aandacht voor de kenmerkende aspecten van theater, zonder het script aan te passen’. Onder begeleiding van Wilfred Hermkens is er hard om van alles binnen deze nieuwe kaders te ontwikkelen.

Daarnaast is de muziek en het geluid van Felix Ruiter mee ontwikkeld om zich aan te passen aan de nieuwe veranderingen, waardoor de muziek meebeweegt met het tempo en de interacties van de kijker.

Uit dit onderzoek is een digitale voorstelling ontstaan die hier te downloaden is: https://drive.google.com/drive/folders/1tJ2cV0iKGSCN6DyVJfwvOCEx7ui9lAiO?usp=sharing

Hier staan 2 versies, een voor Windows en een voor Mac. Een applicatie als Winrar of 7zip is vereist om het bestand uit te pakken. Eenmaal uitgepakt kan je op de applicatie ‘’degrotestilte’’ klikken om het te starten.

Rechtermuisknop op het zip bestand, dan Extract Here of Hier Uitpakken. In de folder staat de applicatie ‘degrotestilte’.

De voorstelling duurt ongeveer een uur. Neem er de tijd voor, we raden aan om het in één zit te zien.

We waarderen het als je achteraf even de tijd neemt om hieronder een reactie te plaatsen.

Veel plezier!

Kom je bugs tegen, iets wat niet goed werkt of heb je feedback over wat er beter kan? Mail het naar robinkrijgsman96(at)gmail.com.

Makers:


Robin Krijgsman (IPD3)


Sharona Maguette Diop (WRI3)


Michelle van Oene (IMT2)


Felix Ruiter (alumni MT)

comments powered by Disqus